2024
15 març – 19:30h
Concert inaugural
Casa de Cultura (Altea)
Cantos desde el alma
Programa 15 març
CANTOS DESDE EL ALMA
PROGRAMA
Wann kommst du, mein Heil?***
Cantata BWV 140 de J. S. Bach
Quia respexit*
Quia fecit mihi magnam**
Magnificat de J. S. Bach
Rejoice*
Why do the nations**
Messiah de F. Händel
Agnus Dei*
Misa de la Coronación 337 de W. A. Mozart
Es ist genug**
Eliah de F. Mendelssohn
Ave Maria*
William Gómez
Von deiner Güt***
Die Schöpfung de J. Haydn
La mi sola, Laureola…**
Corazón porque pasáis*
Obradors
Nana de Sevilla**
F. G. Lorca
Adela*
Joaquín Rodrigo
Zueignung**
Die Nacht*
R. Strauss
Urlicht**
Des Knaben Wunderhorn de G. Mahler
Du bist die Ruh’*
F. Schubert
Pieta, signore**
A. Stradella
Sure on this shining night*
Samuel Barber
COMPONENTS I FORMACIÓ
Claudia Menor, sopran (*)
Pedro Lluch, baríton (**)
Juan Carlos Vázquez, piano
CLAUDIA MENOR
La soprano alacantina Claudia Menor, és actual alumna de la soprano Teresa Albero en el conservatori superior progrés musical de Madrid. Amb tan sols 20 anys, ha cantat ja en diversos llocs d’Espanya, com ara Madrid, Alacant, Barcelona, Albacete, València i Valladolid, entre altres.
En la seua formació destaquen els consells rebuts d’artistes importants com la soprano Ana Maria Sánchez, la soprano Isabel Rey, el baríton Carlos Álvarez, el pianista de l’òpera de Viena, el mestre Lepore i la pianista Celsa Tamayo.
Malgrat la seua joventut, ha cantat en nombrosos auditoris com l’ADDA d’Alacant, l’auditori Miguel Delibes, Valladolid, el Teatre Principal d’Alacant, entre altres.
Cal destacar de la seua trajectòria la seua participació en el concurs de música clàssica d’RTVE, Prodigis, i ha cantat amb l’orquestra simfònica de Castella i Lleó.
En els seus projectes futurs, es troben diversos recitals i concerts a Alacant i altres ciutats de la geografia espanyola.
PEDRO LLUCH
El baríton alacantí Pedro Lluch, de 20 anys d’edat, inicia els seus estudis com a flautista i posteriorment com a cantant en el Conservatori Professional de Música Guitarrista José Tomàs d’Alacant (CPMA). Actualment és alumne de la soprano Teresa Albero en el Centre Superior de Música Progrés Musical de Madrid.
Ha participat com a alumne actiu en classes magistrals de grans mestres del panorama nacional i internacional, com són el baríton Carlos Álvarez, la soprano Isabel Rey, el mestre Tommaso Lepore, pianista de l’òpera de Viena, i la pianista Celsa Tamayo.
Ha actuat en diversos escenaris de Madrid i Alacant, com el Teatre Principal d’Alacant o el Club Nàutic de Dénia, entre altres. No obstant això, cal fer una menció especial a l’Auditori de la Diputació d’Alacant (ADDA), on ha cantat en nombroses ocasions amb un gran èxit.
En els seus projectes futurs es troben nombrosos recitals i concerts a Alacant i en altres ciutats de la geografia espanyola.
JUAN CARLOS VÁZQUEZ
Nascut a Alacant, va rebre les primeres lliçons de solfeig i piano dirigit pel distingit pedagog José Luis Barceló.
Acabats els seus estudis oficials de piano en el Conservatori Superior de Música d’Alacant “Óscar Esplá”, amb brillants qualificacions, decideix ampliar la seua formació tècnica i interpretativa sota la direcció del pianista, internacionalment reconegut, José Ortiga.
Les actuacions realitzades per Juan Carlos Vázquez han consistit en nombrosos recitals efectuats per diverses ciutats de gran part de la geografia espanyola.
L’any 2002 va ser nomenat pianista acompanyant del “Orfeó Alacant”, fent-se càrrec de la seua direcció musical l’any 2014, labor que continua exercint en l’actualitat.
Entre les seues actuacions més importants destaquen una gira de concerts realitzada per la província d’Alacant, organitzada per la Diputació d’Alacant durant la temporada 2002-2003 i un recital en el Teatre Romea de Múrcia en eixe mateix curs. L’any 2004 va realitzar un concert dins de la “V Temporada de Música de Cambra d’Úbeda”, concert del qual el periòdic Ideal Digital va afirmar: “El recital va incloure un programa la interpretació del qual va demostrar les excel·lents qualitats artístiques d’aquest jove pianista, així com la seua sòlida formació musical.” En eixa mateixa temporada va fer la seua presentació en el Paranimf del Conservatori de Música de Jaén.
Durant la temporada 2004-2005 va debutar en el Teatre Principal d’Alacant juntament amb l’Orquestra Simfònica d’Alacant, sota la direcció de Juan Iborra interpretant el Concert per a piano i orquestra, en la menor de Grieg, op. 16, concert que va repetir pocs mesos després juntament amb la Banda Municipal d’Alacant, dirigit per Bernabé Sanchís a l’Aula
de Cultura de la C.A.M.
Durant els cursos 2014/15 i 2015/16 va ser professor de repertori de l’especialitat de cant en el Conservatori Superior de Música “Óscar Esplá” d’Alacant. En l’actualitat compagina la seua activitat de concertista amb la docència en el Conservatori Professional de Dansa José Espadero.
21 març – 19:30h
Església de Santa Anna
(Altea la Vella)
Camerata Aitana
Programa 21 març
CAMERATA AITANA
PROGRAMA
Dueto d’Adán i Eva (Oratori La Creació Hob. XXI: 2), Franz Joseph Haydn
Vergin, tutto amor, Francesco Durante
Arias per a soprano, violí obligat i continu, Johann Sebastian Bach
Liebster Jesu, mein Verlagen Cantata BWV 32
Ich bin vergnügt in meinem Leiden Cantata Ach Gott, wie manches Herzeleid BWV 58
Trio Sonata núm. 2 en Si b M Z. 791, Henry Purcell
IV. Adagio
VI. Allegro
V. Pie Jesu
VII. Libera me
Ave Maria, Vavilov/Caccini
Panis Angelicus, César Franck
COMPONENTS I FORMACIÓ
Pepi Lloret, soprano
Javier Rubio, baríton
V.Antón y M.Asensi, violins
F.Pastor, cello
T.Llinares, orgue
La CAMERATA AITANA, que ofereix el seu primer concert al febrer de 2000, és un grup musical que conjuga veus humanes i instruments en una fascinant amalgama que dona al públic la rara oportunitat d’escoltar, alternant-se o en companyia, les tessitures més representatives del món vocal, soprano, mezosoprano, tenor i baríton, juntament amb les dels seus parents més o menys llunyans -segons es mire- en el dels instruments de corda, violí i violoncel, sempre sota la tutela necessària de l’òrgan i el piano com a instrument polifònic.
I d’això precisament es tracta, de polifonia: diverses veus de colors contrastants i/o complementaris visiten el repertori que els és propi des del Barroc fins al nostre temps, sense oblidar Clàssics i Romàntics, així com una cuidada col·lecció de peces del gènere líric tant operístic com de sarsuela. On apareixen Pergolesi, Haydn, Mozart, Massenet, Faure, Mascagni, Sorozabal, Soutullo, Cavaller, Granados, Falla, entre altres, mitjançant una selecció musical cuidada al detall perquè es puga apreciar la singularitat de cada timbre i les seues possibilitats de relació, així com una plantilla de professionals de la música de primer ordre en el camp interpretatiu.
Els instruments de corda es van desenvolupar durant el Renaixement per a imitar a les veus. La Camerata Aitana, que des dels seus inicis ha oferit innombrables concerts i actuacions, majoritàriament per tota la geografia alacantina, en col·laboració amb institucions provincials, ajuntaments i altres entitats, així com a títol particular, els dona l’oportunitat d’escoltar conjuntament la veu i els instruments.
22 març – 19:30h
Capella Vil·la Gadea
(Vil·la Gadea)
Jazzeando in Sax
Programa 22 març
JAZZEANDO IN SAX
El Concert “Jazzeando in Saix es basa en un recorregut pels diferents estils que marquen el naixement del Jazz des de Nova Orleans, passant per l’era del swing, el bebop, l’estil free jazz i la fusió amb altres gèneres. Peces que van marcar un abans i un després, adaptades a la formació de quartet i amb les estructures clàssiques del jazz amb les seues improvisacions tan característiques.
PROGRAMA
3 Jazz Movements for Sax Quartet
I. swing
II. Straight
III. Smokin’
Russ Peterson- Ed. Russ Peterson
Miniature Jazz Suite #6, Four Movements
Lennie Niehaus- Ed. Kendor Music Inc.
Three Improvisations
Phil Woods- Ed. Alfred Music
Diffusion for Sax Quartet
Gordon Goodwin – Ed. Alfred Music
COMPONENTS I FORMACIÓ
David Castelló, saxo soprano
Eladio Sellés, saxo alt
Moisés Olcina, saxo tenor
Raül Richart, saxo baríton
“3+1 Saxophone Quartet” és una formació cambrística formada per quatre saxofonistes professionals amb una àmplia formació i experiència en la interpretació clàssica i jazz d’aquest polifacètic instrument.
Actualment realitzen concerts en diferents formacions i ensembles de reconeguda trajectòria a la Comunitat Valenciana. Tots ells en l’actualitat són professors en diferents centres d’ensenyaments musicals de la Comunitat Valenciana i Catalunya.
Un projecte cambrístic que compta amb el suport i la col·laboració de la Fundació Sanganxa. Una organització sense ànim de lucre, creada en 2015 per Sanganxa Music Store SL amb l’objectiu de difondre i donar rellevància a la música en la societat.
DAVID CASTELLÓ
Inicia els seus estudis musicals als 8 anys a l’escola de música “José María Ferrero Pastor” de la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent, on comença els seus estudis amb el saxofon. Posteriorment realitza el grau professional de saxofon amb la professora Cristina Llopis i el grau professional de guitarra amb el professor José Luis Silvaje en el Conservatori Professional de Música “José Melchor Gomis” d’Ontinyent, on va obtindre el premi professional de final de grau en totes dues especialitats.
Cursa els seus estudis superiors i de màster de saxofon en el Conservatori Superior de Música “Óscar Esplá” d’Alacant, amb els professors José Manuel Zaragoza i Juan Carlos Sempere, i en el Koninklijk Conservatorium Antwerpen (a Anvers, Bèlgica), amb el professor Hans de Jong. Cursa els seus estudis superiors de direcció en el Conservatori Superior de Música de Castella-la Manxa, a Albacete, amb els professors Rafael García Vidal, Pablo Marqués Mestre i Núria Fernández Herranz.
ELADIO SELLÉS
Inicia els seus estudis de saxofon en la Societat Musical Nova d’Alcoi i cursa els seus estudis professionals en el Conservatori Professional Joan Cantó. Anys més tard, finalitza els estudis superiors de música en el Conservatori Oscar Esplá d’Alacant, amb el catedràtic Israel Mira.
Posteriorment realitza els estudis de Màster d’interpretació del saxofon en el Conservatoire Royal de Bruxelles (Bèlgica), sent becat en diferents ocasions per l’Associació Pro Música Amadeo L. Sala d’Alacant.
L’any 2014 el Exc. Ajuntament d’Alcoi li concedeix la beca d’estudis musicals «Antonio Pérez Verdú». També és becat per CulturArtsMúsica Comunitat Valenciana per a ampliar els seus coneixements musicals amb els saxofonistes de gran prestigi Simon Diricq i Alain Crepin.
Al mateix temps ha realitzat un Màster en Investigació Musical en la Universitat Internacional de la Rioja, un Màster en Formació del Professorat en la Universitat Miguel Hernández d’Elx, un Grau en Educació Primària en la Universitat Camilo José Cela de Madrid i una Tesi Doctoral en la Universitat Catòlica Sant Antoni de Múrcia.
En l’actualitat, compagina la seua labor docent com a professor en el *Departament d’ Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Conservatori Liceu de Barcelona.
MOISÉS OLCINA
Naix a Alcoi. Inicia els seus estudis musicals en el conservatori Joan Cantó d’Alcoi participant en els cicles de concerts de música de cambra. Estudia amb els professors Iniesta, Ramos, Cabrelles i Perez en el conservatori Superior Óscar Esplá d’Alacant. Assisteix a les classes de perfeccionament amb els professors Revert i Sempere (conservatori d’Ontinyent).
Cursa la carrera i obté el títol de professor de saxofon. Assisteix als cursos de perfeccionament de saxofon a Palma, València,amb els mestres Martinez, Bornkamp, de pedagogia musical a Àvila amb Pilar Lago i Monserrat Sanuy, de Jazz amb Bob Sands,Sambeat i Ramón Cardo. Estudia direcció d’orquestra amb Francisco Cabrelles i direcció de banda amb Jan Cober.
Va ser fundador i membre del quartet de saxofons Tempo Saix Quartet, solista i col·laborador del grup Tam Tam Percussió realitzant concerts d’autors contemporanis per diversos auditoris de la regió. Va coordinar i va dirigir la Cercle Big band actuant a la Comunitat Valenciana i la Mostra de teatre Ciutat d’Alcoi. Va ser un dels seleccionats per la federació Valenciana de bandes de música per a actuar en l’acte final de l’Expo92 a Sevilla sota la direcció del mestre Manuel Galduf.
És professor de llenguatge musical i saxofon a l’escola de la Societat Musical Nova d’ Alcoi i professor de saxofon de l’escola de música del Ateneu Musical de Cocentaina. Durant l’anys 90-94 va ser professor en el centre instructiu Musical Apol·lo i Professor d’iniciació a la música per a xiquets en els col·legis El Romeral i Sant Vicent d’Alcoi.
RAÜL RICHART
Titulat Superior en música en l’especialitat d’Història i Ciències de la Música per la Universitat de La Rioja. Diplomat en saxofon pel Conservatori Óscar Esplá d’Alacant. Enginyer Tècnic en Telecomunicacions, Esp. Telemàtica, curs d’aptitud pedagògica per la Universitat Politècnica de València i Màster en Musicologia Aplicada per la Universitat de la Rioja.
Professor en el Centre Autoritzat d’estudis professionals en Música “Ciutat Ducal” de Gandia i a les Escoles de música “Josep Moreno Gans” d’Algemesí, saxofon solista en Produccions Vega (València).
Compagina la seua faceta docent en diferents centres de la Comunitat Valenciana amb la interpretativa en formacions i agrupacions musicals com a músic freelance.
23 març – 12:00h
Ermita de Santa Bàrbara
(Altea la Vella)
Miradas
Programa 23 març
MIRADAS
PROGRAMA
1a part
Sonata (1886) C. Franck
Allegretto ben moderato
Allegro
Ben moderato: Recitativo-Fantasía
Allegretto poco mosso
2a part
Variacions rococó (1876) P.I. Tchaikovsky
Introducció
Tema
Variació I
Variació II
Variació III
Variació IV
Variació V
Variació VI
Variació VII
Requiebros (1931) G.Cassadó
COMPONENTS I FORMACIÓ
Marcos Ventura, violoncel
María Eugenia Palomares, piano
MARCOS VENTURA
Nascut a Ondara (Alacant) en 2001, titulat amb el Màster d’Interpretació i Investigació de la Música, actualment cursa 4t curs del Grau de pedagogia en el Conservatori Superior de Música “Óscar Esplà” d’Alacant. A més, obté amb excel·lents qualificacions el Grau Superior d’Interpretació en l’especialitat de violoncel en el mateix conservatori i el Títol Professional de clarinet en el Conservatori Professional de Música “Tenor Cortis” de Dénia.
S’ha format amb violoncel·listes de la talla de Francisco Pastor, Pablo Ferrández, Alfredo Ferre, Miguel Jiménez, Mariano García, Rosa Vidal, Alejandro Friedhoff, Rudolf Leopold o Vida Vujic entre altres i sota la batuta de grans directors com Charles Olivieri-Munroe, Miguel Ángel Romea, Josep Vicent, Lorenzo Ramos, Marc Moncusí, Diego Navarro, José Martínez Colomina o Cristóbal Soler.
És Director Titular de l’Orquestra de Xeraco, director artístic assistent i membre fundador de Marinae Ensemble, així com membre acadèmic de l’ADDA Simfònica (havent participat com a músic actiu en el Festival ENSEMS), primer violoncel de l’ADDA Jove Simfònica i violoncel·lista de diverses orquestres com a Universal Symphony Orchestra o Saint George Symphony Orchestra además de haber colaborado como miembro del Cuarteto ADDA Sinfónica.
Ha sigut seleccionat i guardonat en concursos nacionals de violoncel com el “Concurs Joves Talents de Violoncello «Jaime *Dobato Benavente – Ciutat d’Alcanyís»”, en concursos internacionals de música de cambra com el Gran Premi Lauredià de Sant Julià de Llòria” celebrat a Andorra, així com participat en altres nacionals i internacionals de clarinet o orquestra.
Ha interpretat en concerts com a solista el Concert per a violoncel i orquestra d’Elgar a l’Auditori de la Diputació d’Alacant, el Concert en Do per a violoncel i orquestra d’Haydn, el Concert en Re menor RV406 per a violoncel i orquestra de Vivaldi, el Concert per a 2 violoncels i orquestra de Vivaldi i el Concert Nº2 per a clarinet i banda d’Óscar Navarro a l’Auditori de Teulada.
Actualment, és professor de violoncel i música de cambra en el Conservatori Professional de Gandia, a l’Escola de Música de Xeraco i en el Col·legi San Francisco de Borja de Gandia.
MARÍA EUGENIA PALOMARES
Naix a Minglanilla (Conca). Va iniciar els seus estudis amb el professor Justinià Hernández, obtenint excel·lents qualificacions i els Títols Superiors de Piano, Música de Cambra i Solfeig, Teoria de la Música, Transposició i Acompanyament instrumental. Amplia els seus estudis acudint a cursos de pedagogia i interpretació pianística impartits pels professors Ramón Coll, Mario Monreal, Charles Rosen, Joaquín Achúcarro, Marisa Blanes, Luiz de Moura Castro, Paul Badura- Skoda, etc. Ha rebut classes d’anàlisis i música contemporània de compositors com Ramón Ramos, Luis Blanes, Tomás Gilabert i Carles Guinovart, entre altres.
És Doctora en Música per la Universitat Politècnica de València, així com membre de número de la M. I. Acadèmia de la Música Valenciana. Ha participat en el programa “Música 92” en els seus concerts de primavera. Ha sigut seleccionada per a formar part del Programa de Difusió de Música i Arts Escèniques 2003 del SARC de la Diputació de València. A més, ha sigut pianista de l’Agrupació Coral de Benidorm (1995-2002), pertanyent a la Federació de Cors de la Comunitat Valenciana. membre del Trio de Cambra (clarinet, viola i piano), Trio Turina (violí, cello i piano) i així mateix és membre fundadora i pianista de la Camerata Ars Cantica de Benidorm. Són nombroses les seues actuacions, amb gran èxit de públic i crítica, a Espanya, Bèlgica, Alemanya i Holanda, tant com solista, en la música de cambra, com amb la Jove Orquestra de la Comunitat Valenciana, en la qual ha sigut pianista convidada.
Ha actuat en la Fundació Juan March a Madrid, en la XVII Trobada de Compositors Simfònics Valencians en el Cercle de Belles arts de València, així com en el Cicle “Zinc Segles” de la Universitat de València en el marc del Congrés Goethe.
També ha participat en el 28é Festival de Música Espanyola de Lleó, en el V Congrés Internacional de Pedagogia i Investigació Performativa i Creativitat Musical que va tindre lloc a Oviedo, i en la International Biennal Conference on Nineteenth-Century Music, celebrat en la Universitat de Huddersfield (Anglaterra).
Ha format part d’un equip investigador seleccionat pel ISEACV per a la realització d’un projecte d’investigació acadèmica durant el curs 2022-2023. D’altra banda, al costat de Gema Martínez Navarrete, Doctora en Biologia i neurocientífica de la Universitat Miguel Hernández (Elx) han creat un projecte innovador i multidisciplinari amb un clar component divulgador que porta per títol “Música i Ciència”.
A través del programa de mobilitat Erasmus ha impartit masterclass en els conservatoris de Trieste, Castelfranco i Udine (Itàlia), així com en Mons (Bèlgica). Des de 2016 és Funcionària de Carrera pertanyent al cos de Catedràtics de Música i AAEE, en l’especialitat de Piano, amb destinació en el Conservatori Superior de Música “Óscar Esplá” d’Alacant.
24 març – 18:00h
Església Parroquial Mare
de Déu del Consol (Altea)
Serenata - Partita de W.A. Mozart
Programa 24 març
SERENATA – GRAN PARTITA DE W.A. MOZART (KV 361)
PROGRAMA
I. Largo. Molto allegro.
II. Menuetto.
III. Adagio.
IV. Menuetto. Allegretto.
V. Romanze. Adagio.
VI. Tema con variazioni.
VII. Finale. Molto allegro.
COMPONENTS
Mariano Esteban, Deutsche Oper Berlin
Aitor Llimerá, Conservatori José Iturbi València
Kevin Spagnyolo, Swedish Chamber Orchestra
Pedro Vicente, Conservatori València
Higinio Arrué, Deutsche Kammerphil-Harmonie Bremen
Miguel Pucho, Orquestra Còrdova
Juan Manuel Gómez, Orquestra Barcelona
José Miguel Asensi, Orquestra Castella i Lleó
Juan José Llimera, Conservatorio Sup Valencia
Miguel Jorge, Banda Sinfonía Guardia Real
Santiago Pérez, Orquestra Castelló
Javier Espejo, Conservatori Pozuelo de Alarcón
José Portolés, Orquestra València
Fabrizio Fiziur, director
FABRIZIO FIZIUR
Natural de Trieste, es va graduar a la seua ciutat natal en violí i instruments de percussió. En 1991 va obtindre el diploma en direcció d’orquestra amb el mestre búlgar Ludmill Descev;en el mateix any va fundar, i des de llavors dirigeix, l’Orquestra de Cambra Camerata Strumentale italiana amb la qual, triant un repertori típic de la música del segle XX, va aconseguir l’èxit a Itàlia i a l’estranger.
En 1991-92 va seguir els cursos d’especialització en direcció d’orquestra en el Conservatori Estatal Rimsky-Korsakov de Sant Petersburg, sota la tutela del mestre Michail Gheorghievich Kukushkin, obtenint un diploma amb menció especial.
De 1992 a 2005 va dirigir l’orquestra de cambra de l’Òpera Giuseppe Verdi de Trieste amb la qual va participar en el Mittelfestde Cividale i va ser convidat a Budapest per a representar a Itàlia. Al capdavant de la Camerata Strumentale Italiana va ser convidat al Festival Internacional de Música i Art de Palma.
Ha dirigit a Itàlia, Eslovènia, Croàcia, Àustria, Rússia, Espanya,França, Hongria, Sèrbia i també ha estat en el podi de l’Orquestra de Cambra de San Francisco i l’Orquestra de Concert de Fairfield als Estats Units i la Wiener Sinfonietta a Àustria.
25 març – 19:00h
Ermita Sant Isidre
(Altea)
Ecos del pasado
Programa 25 març
ECOS DEL PASADDO
PROGRAMA
Sonata violí i piano núm.3 op.9 en ReM de J.M.LECLAIR
I. Adagio molto maestoso
II. Allegro
III. Largo, Sarabanda
IV. Presto, Tambourin
Sonata violí i piano núm. 1 op.13 en LaM de G.FAURÉ
I. Allegro molto
II. Andante
III. Allegro vivo
IV. Allegro quasi presto
Rapsòdia violí i piano núm. 1 Sz 87 B.BARTÓK
I. Lassú
II. Friss
Dansa Espanyola núm. 1, La Vida Breu de M.FALLA (arr. KREISLER)
COMPONENTS I FORMACIÓ
Alba Signes, violí
María Eugenia Palomares, piano
ALBA SIGNES
Naix l’any 1999 a Gata de Gorgos, Alacant. En el 2007 comença a estudiar violí en el Conservatori Professional de Música “Tenor Cortis” de Dénia, amb la professora Ana Requena Marín. En 2016 conclou els Ensenyaments Professionals en el mateix centre amb les més altes qualificacions i aconsegueix per unanimitat el Premi de Final d’Estudis Professionals. Seguidament ingressa en el Conservatori Superior de Música “Óscar Esplá” d’Alacant on segueix la seua formació musical estudiant Interpretació del violí amb el professor Vicente Antón i Elena Berenguer i Pedagogia musical, obtenint diferents matricules d’honor, concretament en l’assignatura d’Orquestra. Després de finalitzar les seues dues carreres superiors, estudia el Màster en Formació del Professorat en la Universitat Alfons X el Savi de Madrid i el Màster en Interpretació i Investigació musical en el mateix Conservatori Superior d’Alacant, concloent aquests estudis l’any 2022.
Entre la feina de casa professionals ha estat l’estrena de la peça musical Violin Joke pel compositor Jose Luis Turina l’any 2020 i la interpretació de diferents recitals de Concert en sales com la Sala de Cambra de l’Auditori ADDA d’Alacant, Teatre Principal d’Alacant, Casa Bardin d’Alacant, entre altres sales de concert.
Quant a la seua experiència orquestral, ha col·laborat i realitza diversos programes de concert amb l’Orquestra del Palau de la Música de València, interpretant grans peces com la 5a Simfonia de G. Mahler o l’Òpera Salomé de R. Strauss, entre altres obres. També ha tocat amb l’Orquestra Professional ADDA d’Alacant, Orquestra Teatre Castelar d’Elda, Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana i actualment és membre de l’Orquestra Simfònica de la Ciutat d’Elx i actual concertino de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat d’Alacant. A més també va ser concertino en l’Orquestra del Conservatori Superior d’Alacant l’any 2019 i 2020 interpretant obres solístiques com el Capritx Espanyol de R. Korsavov.
Hui dia és membre del Quartet de la Universitat d’Alacant o també anomenat Vibrato String Quartet dirigit per Tobias Gossman amb el qual realitzen concerts tocant en prestigioses sales com en el Teatre Principal d’Alacant.
Entre els seus mèrits artístics i interpretatius ressalten el primer premi en el Concurs Joves Intèrprets Tenor Cortis de Dénia l’any 2011 i 2014 i el premi en el Concurs Intercentres en la fase de centre en els any 2013 i 2015.
Ha realitzat diversos cursos de perfeccionament amb els professors Herminio Ortega, Josep Vicent Signes, Santiago Juan Martín, Evgeny Moryotov, Mirabai Weismehl, Susanna Gregorian, Joaquin Torre, Vicente Huerta, Alexander Detisov, Ana Comesaña, Leticia Moreno, entre altres. Actualment estudia amb Enrique Palomares.
Quant a la docència, ha treballat en el Conservatori Professional de Música de Menorca, en el Conservatori Superior de Música de València, a l’Escola Europea d’Alacant i en el Col·legi/ Institut Sant Joan Baptista, Maristes de Dénia. Actualment és professora en el Conservatori Professional de Música d’Elx i a l’Escola Municipal de Música de Gata de Gorgos.
MARÍA EUGENIA PALOMARES
Naix a Minglanilla (Conca). Va iniciar els seus estudis amb el professor Justinià Hernández, obtenint excel·lents qualificacions i els Títols Superiors de Piano, Música de Cambra i Solfeig, Teoria de la Música, Transposició i Acompanyament instrumental. Amplia els seus estudis acudint a cursos de pedagogia i interpretació pianística impartits pels professors Ramón Coll, Mario Monreal, Charles Rosen, Joaquín Achúcarro, Marisa Blanes, Luiz de Moura Castro, Paul Badura- Skoda, etc. Ha rebut classes d’anàlisis i música contemporània de compositors com Ramón Ramos, Luis Blanes, Tomás Gilabert i Carles Guinovart, entre altres.
És Doctora en Música per la Universitat Politècnica de València, així com membre de número de la M. I. Acadèmia de la Música Valenciana. Ha participat en el programa “Música 92” en els seus concerts de primavera. Ha sigut seleccionada per a formar part del Programa de Difusió de Música i Arts Escèniques 2003 del SARC de la Diputació de València. A més, ha sigut pianista de l’Agrupació Coral de Benidorm (1995-2002), pertanyent a la Federació de Cors de la Comunitat Valenciana. membre del Trio de Cambra (clarinet, viola i piano), Trio Turina (violí, cello i piano) i així mateix és membre fundadora i pianista de la Camerata Ars Cantica de Benidorm. Són nombroses les seues actuacions, amb gran èxit de públic i crítica, a Espanya, Bèlgica, Alemanya i Holanda, tant com solista, en la música de cambra, com amb la Jove Orquestra de la Comunitat Valenciana, en la qual ha sigut pianista convidada.
Ha actuat en la Fundació Juan March a Madrid, en la XVII Trobada de Compositors Simfònics Valencians en el Cercle de Belles arts de València, així com en el Cicle “Zinc Segles” de la Universitat de València en el marc del Congrés Goethe.
També ha participat en el 28é Festival de Música Espanyola de Lleó, en el V Congrés Internacional de Pedagogia i Investigació Performativa i Creativitat Musical que va tindre lloc a Oviedo, i en la International Biennal Conference on Nineteenth-Century Music, celebrat en la Universitat de Huddersfield (Anglaterra).
Ha format part d’un equip investigador seleccionat pel ISEACV per a la realització d’un projecte d’investigació acadèmica durant el curs 2022-2023. D’altra banda, al costat de Gema Martínez Navarrete, Doctora en Biologia i neurocientífica de la Universitat Miguel Hernández (Elx) han creat un projecte innovador i multidisciplinari amb un clar component divulgador que porta per títol “Música i Ciència”.
A través del programa de mobilitat Erasmus ha impartit masterclass en els conservatoris de Trieste, Castelfranco i Udine (Itàlia), així com en Mons (Bèlgica). Des de 2016 és Funcionària de Carrera pertanyent al cos de Catedràtics de Música i AAEE, en l’especialitat de Piano, amb destinació en el Conservatori Superior de Música “Óscar Esplá” d’Alacant.
26 març – 19:00h
Convent de L’Olla
(Altea)
Trío Sorolla
Programa 26 març
TRIO SOROLLA (trio de vent fusta)
PROGRAMA
Divertimento nº 4 K V439b W.A . Mozart
Allegro
Larghetto
Menuetto
Adagio
Rondo: Allegretto
Cinq pièces en trio J. Ibert
Allegro vivo
Andantino
Allegro assai
Andante
Allegro quasimarziale
Danses Espanyoles I.Albeniz& E. Granados arr. Aitor Llimerá
Goyescas
Cádiz
Granada
Asturias
27 març – 19:00h
Ermita de Sant Roc
(Altea)
Del clasicismo a nuestros días
Programa 27 març
DEL CLASICISMO A NUESTROS DÍAS
PROGRAMA
Concert per a trompa núm. 1 Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)
Fantasie-Caprice Gabriel Pares (1860-1934)
Romance Carl Mariavon Weber (1786-1826)
Legend George Enescu (1881-1955)
Tema i variacions op.13 Franz Joseph Strauss (1822-1905)
How do youkeepthe music playing Michel Legrand (1932-2019)
COMPONENTS I FORMACIÓ
Jordi Vercher, trompeta
David Sánchez, trompa
Neus Vercher, piano
Aquests tres músics valencians ens presenten una proposta que gira al voltant de la música per a instruments de metall. A través d’un repertori que abasta des del Classicisme fins a la música més recent, farem un viatge guiat a través de les obres triades.
El repertori de trompa serà interpretat per David Sánchez. Aquest finalitza els seus estudis en el Conservatori Superior de Música “Óscar Espla” d’Alacant al mateix temps que comença a col·laborar amb diferents orquestres joves d’Europa (Jonde, Euyo, Orquestra del Festival Holstein, JungeSinfonieBerlin…)
La seua trajectòria professional es desenvolupa en algunes de les principals orquestres del panorama musical: Orquestra Nacional d’Espanya, Orquestra Simfònica de Barcelona o l’Orquestra Mozart de Bolonya.Des de l’any 2012 és membre de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana.
Les peces per a trompeta seran interpretades per Jordi Vercher. Realitza els seus estudis en el Conservatori Superior “Joaquin Rodrigo” de València i posteriorment en l’Acadèmia Nazionale di Santa Cecilia (Roma) sota la tutela d’Andrea Lucchi. Ha col·laborat amb orquestres com l’Orquestra de València, “Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent” o l’Orquestra del “LuglioMusicaleTapanese” (Sicília). En l’actualitat continua la seua formació musical al costat del solista de l’Orquestra de València Raúl Junquera al mateix temps que desenvolupa la seua faceta docent en el Col·legi l’Olla d’Altea.
Estaran acompanyats al piano per Neus Vercher. Aquesta realitza els seus estudis de piano en la Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) sota la tutela de Jean-François Dichamp. Des de l’any 2015 és professora de piano en diferents conservatoris de la Comunitat Valenciana ocupant actualment la seua plaça en el Conservatori “Mestre Vert” de Carcaixent. El seu interés per la pedagogia li ha portat a formar-se en l’àmbit dels alumnes amb necessitats educatives especials. En el 2021 es gradua en Magisteri en l’especialitat de Pedagogia Terapèutica amb un treball final d’investigació centrat en els beneficis de la música en xiquets diagnosticats amb Trastorn de l’Espectre Autista.
28 març – 19:00h
Ermita de Sant Antoni
(Altea)
MaCB Duo: Spanish Dreams
Programa 28 març
MaBC DUO: SPANISH DREAMS
Programa de música espanyola en el qual podem gaudir de composicions actuals, juntament amb arranjaments de la música clàssica espanyola més coneguda de tots els temps, amb obres de Granados, Albéniz i Falla, etc., en el qual MaBC Duo podrà demostrar la passió, la calidesa i el colorit de la música espanyola, a través de la màgia i el so dels seus instruments, la marimba i el clarinet baix, com si estiguérem gaudint d’un somni, un somni espanyol (Spanish Dreams).
PROGRAMA
Suite Popular Espanyola (1914) Manuel de Falla
Ballade (2014) José Alamá
Duende (2015) Eduardo Nogueroles
Homage to Manuel de Falla (1994) (Clarinete Bajo Solo). Bela Kovacs
Karma Variations (2021) (Marimba Solo) Aarón Cristófol
Tango Milonga (2015) Josep Roda
MaBC Duo (2022) Aarón Cristófol
The Spanish Dream (2014) Pere Sanz
COMPONENTS I FORMACIÓ
David Belloví, clarinet baix
Aarón Cristófol, marimba/percusisó
DAVID BELLOVÍ
És intèrpret i professor de clarinet baix, treballant com a Clarinet Baix i Clarinet Contrabaix en la Banda Simfònica Municipal de València, Membre del MaBC Duo, Assamble Debussy, Sunhori Trio.
La seua dedicació està enfocada en la promoció del Clarinet Baix com a instrument de música solista i de càmera, convidat regularment a oferir conferències i masterclasses en els principals conservatoris i escoles de música.
Ha col·laborat amb agrupacions professionals de Cambra, Bandes de Vent i Orquestres, com: Orquestra Simfònica de Bilbao, Banda Municipal de Madrid, Banda Municipal de Vitòria, Banda Municipal de Bilbao, OCAZ Enigma, L’Ensemble, entre altres, actuant com a concertista amb la Banda Municipal d’Alacant, Banda Municipal de Castelló, Banda Municipal de Vitòria, Koninkiljke Harmonie Sint Cecilie de Schelle-Bèlgica, Hong Kong Festival Wind Orchestra, Banda del Regiment Immemorial del Rei de Madrid, Clarinet Ensemble “Arundo Toulon Méditérranée”, etc. Pels seus variats projectes com a solista i de música de cambra, ha actuat en importants sales de concerts i auditoris d’Europa i Àsia.
Daniel ha estrenat múltiples encàrrecs de noves composicions dedicades a ell i al clarinet baix, en estreta col·laboració amb importants compositors com Ferrer Ferran, José Alamá, Josep Roda, Pere Sanz, Ramón García, Manuel Morcillo, Pascual Piqueras, Eduardo Nogueroles, Miguel Hernándis, Xavi Zamorano, Gerson Padilla, Díaz Yerro, Antonio Fornet, Chris Hung, Eva Lopszyc, Mónica Cárdenas, Bart Vestraeten, Antonio Goia, encarregat i estrenant els concerts per a clarinet baix “Amb Un cert Sentit” de José Alamá, “The Castle of Dr. Bassclar” de Ferrer Ferran, “Impressions Dialogants” de Juan Meseguer; i també els concerts dobles per a clarinet baix, marimba i banda / orquestra simfònica “Farnese Bridge” de Ramón García, “Spanish Dreams” de Pere Sanz; Clarinet Baix, Clarinet i Banda Simfònica “Tarango” de David Rivas, etc…
Una de les seues col·laboracions i experiències més importants en la seua vida musical ha sigut la gira de quatre concerts per Àsia, amb concerts a la Xina i Hong Kong amb “Duo Antwerp”, amb concerts de música de cambra i la interpretació del concert per a Clarinet Baix i Banda “El Castell del Dr. Bassclar” de Ferrer Ferran, i l’estrena del doble concert per a Clarinet Baix, Marimba i Banda Simfònica “Farnese Bridge” de Ramón García i “Spanish Dreams” de Pere Sanz juntament amb l’Hong Kong Festival Wind Orchestra.
Ha sigut artista convidat i format part de jurats en diversos festivals i concursos, com ara: el V Festival Europeu de Clarinet a Gant (Bèlgica), el X Festival Europeu de Clarinet en Gyor (Hongria), els Dies de la Música Belga en Lovaina en 2018, el 33 Festival Internacional de Música de Canàries (FIMC), Setmana del Clarinet Baix de ClariPerú 2022, II Concurs Llatinoamericà de Clarinet Baix al Perú, Festival de XXV i XXX Trobada de Compositors de COSICOVA, València (Espanya), Festival de Lliure Expressió de l’Alt Palància (FLESAP) Sogorb (Espanya), entre altres.
AARÓN CRISTÓFOL
És un intèrpret i pedagog percussionista que treballa com a professor de Percussió en el Conservatori Professional de Música “Tomàs de Torrejón i Velasco” d’Albacete, sent al seu torn membre del quartet “Més percussió”.
Centra els seus esforços en la creació de materials didàctics sobre el món de la percussió, amb la publicació de diversos llibres i articles sobre l’ensenyament de la percussió, així com en la promoció del repertori solista i de cambra percusionístico, especialment de la marimba. Ha impartit conferències i Clinics a Europa i els Estats Units, com el Màster de Musicoteràpia de la Universitat Catòlica de València, Festival Percufest, Festival PerKurafel, Jornades Internacionals de percussió de Riba-roja de Túria del Túria, Conservatori de Música Jacinto Guerrero d’Albacete, Universitats de Radford University i Virgínia Tech. els EUA, etc.
A part dels seus estudis superiors de Percussió i de Pedagogia del Llenguatge Musical, està en possessió del grau professional de violí i ha realitzat estudis de Màster en Investigació Musical en la Universitat Internacional de València. VIU.
Ha col·laborat amb múltiples agrupacions professionals com Perkumania Ensemble, Ensemble Europeu de Joves percussionistes (PAS PARÍS), Orquestra del Conservatori Superior de Castelló, Big band del Conservatori Superior de València, Blegue de Sedajazz. Orquestra de Joventuts musicals de València, Banda Comarcal de la FSMCV (València), Orquestra Filharmònica de Requena, Orquestra Túria Camerata, MSO (Màster Shymphony Orchestra ), Banda Municipal de Barcelona, etc.
És membre fundador del ensemble de percussió MasPercusion, destacant les seues actuacions en l’elaboració de l’espectacle de dofins i dansa sincronitzada, Els Nits del Oceanogràfic, l’espectacle didàctic Perkumachine, els espectacles Essència Sonora, Revolution, Tribu, Bibliotoca i Toca’m un amb una gran acceptació del públic. Fundador del festival de grups de percussió PerkuRafel, de les Jornades de Percussió del Conservatori “Marcos Redondo” de Ciudad Real, i del Festival Maspercusión.
Ha participat en festivals de percussió nacionals i internacionals (Sant Sebastià, Mallorca, el Brasil, l’Argentina, Croàcia, Eslovènia, París, els EUA), tenint l’oportunitat de tocar al costat de grans de la percussió com Angel Frette, Frederic Macarez, Igor Lesnik, Anders Anstrad, Ludwig Albert, Israel Moreno, Dave Samuels, Eric Sammut, Javier Nandayapa, Rob Sanderl, etc.
29 març – 12:00h
Ermita de Sant Tomàs
(Altea)
Viaje del s.XVII al s.XX
Programa 29 març
VIAJE DEL S.XVII AL S.XX
PROGRAMA
“Renaissance music”
Ballet.
Bransle de Post 24-25-26
Fayne would i wedd
Allemande 1-2-3-4
Ungaresca
“Brasil”
Chorinho
Sertaneja
Se você quer
Reminiscencia
Màs que nada
Corcovado
Manha do carnaval
Sambossa
Paçoca
Chorinho en la menor
“Popular”
S.Antoni (Morella)
Tarantel la Bella
COMPONENTS
Thierry C. Fouet, guitarra
José A. Ripoll, saxòfon
30 març – 12:00h
Ermita de Sant Lluís
(Altea)
Musicaltea "Chamber Music"
Programa 30 març
MUSICALTEA “CHAMBER MUSIC”
PROGRAMA
Quartet núm. 13 Rosamunde, op. 29, Franz Schubert
I Mov. Allegro ma non troppo
Esbossos hebraicos, op. 12, Alexander Krein
Lento-Andante con anima
Allegretto grazioso
Vals de La vídua alegre, Franz Lehar
Suite Cartago, Joan Alfaras
Obertura
La ruta de Numidia
Ivori, or i porpra
Finale
Tango per un cap, Carlos Gardel
COMPONENTS I FORMACIÓ
Robert Forgács y Andrea Roselló, violins
Runzhi Chen, viola
Hugo Junquera, clarinet
Enrique Igual, celo
¿Què és?
La Ruta de les Ermites és un cicle de concerts arrelat al poble d’Altea des de fa més d’una dècada. El cicle realitza un recorregut per tota la geografia alteana, visitant set paratges on es troben les citades ermites, cadascuna d’elles dedicada a un Sant.
Els concerts es realitzen cada any des del dissabte anterior a la Setmana Santa fins al següent cap de setmana, realitzant-se un concert per dia. Aquesta activitat atrau una gran quantitat de públic, amant de la bona música. I és un atractiu cultural per als alteans i visitants que en aquestes dates festives ens acompanyen.
Per al poble d’Altea les ermites representen un patrimoni d’incalculable valor, envoltades de les més antigues tradicions, conservades fins als nostres dies. Des de l’any 2008 s’afig en el programa una breu explicació, a continuació presentada, sobre cada Ermita realitzada per l’Historiador Joan V. Martí.
Des de la refundació de la Vila d’Altea en 1617, la població també va anar colonitzant tots els racons del terme, creant amb el temps nuclis de cases envoltats d’hortes i bancals denominats popularment partides.
Aquests enclavaments habitats van anar transformant el paisatge i amb l’esforç dels veïns van nàixer camins, séquies, eres,… i com no, les ermites.
Entradas
Per a aquesta edició no serà necessari l’entrada amb reserva. L’accés és lliure i gratuït.