Integra Marina Baixa serà la beneficiària d´un concert internacional del projecte europeu “A Linge Calleg Swing”

Aug 27, 2024Integra Marina Baixa serà la beneficiària d´un concert internacional del projecte europeu “A Linge Calleg Swing”

Dijous que ve, 5 de setembre, a les 20.00 hores, la Plaça de l’Aigua d’Altea es convertirà en l’escenari d’un concert singular concert a benefici de l’Associació Integra Marina Baixa. Un esdeveniment que forma part del projecte europeu “A Flinge Called Swing”, del qual l’Ajuntament d’Altea és soci. Finançat per la Comissió Europea dins del Programa VTHPA, Volunteering Teams High Priority Areas, està organitzat per l’Ajuntament d’Altea en col·laboració amb l’associació De Amicitia.

La presentació d´este concert a Altea ha comptat amb la participació de l´edil de Projectes Europeus, Germán Manjón; la regidora de Cultura, Pepa Victoria Pérez; Ignacio González, director de DeAmicitia i Toni Lledó, membre de la Junta Directiva d’Integra, que han ofert els detalls del projecte i del concert a Altea.

Com ha explicat el responsable municipal de Projectes Europeus, “A Flinge Called Swing és un projecte europeu promogut per l’associació DeAmicitia que naixia el 2021 i buscava pal·liar els efectes negatius derivats de la soledat a la pandèmia de la COVID, sobretot a la gent més gran, tenint com a fil conductor el Swing”.

El concert a Altea d’este projecte suposarà la clausura de la iniciativa i es durà a terme a benefici d’Integra Marina Baixa “perquè pensem que esta associació està formada per un col·lectiu que va ser molt vulnerable a la pandèmia, format per persones amb diversitat funcional, especialment autistes, i volem amb este concert col·laborar-hi”. Explica Pepa Victoria Pérez, regidora de Cultura.

L´acte comptarà amb la participació d´un grup de músics internacionals que actuaran i el públic assistent gaudirà del ball, a més de col·laborar amb l´associació Integra.

Les entrades es poden adquirir a la Casa de Cultura, a www.alteacultural.com  i una hora abans del concert al punt de venda que s’habilitarà a la Plaça de l’Aigua.

“Ens ho passarem molt bé en este concert de músics voluntaris internacionals, que fa 4 dies que es coneixen i estan preparant el concert que s’oferirà també a centres de gent gran, per pal·liar esta habitual solitud”, ha apuntat Ignacio González , responsable de l’ONG DeAmicitia.

Segons les dades ofertes pel director de DeAmicitia, és la 16a edició del projecte i la banda núm. 16. “Des del meu punt de vista ha sigut tot un èxit, sobretot per la interrelació generacional entre joves i grans, que ha generat vincles i enormes capes de complicitat que espere hagen servit per modificar idees i generar un bon clima”. Ha revelat Ignacio González.

Per part seua i en nom d’Integra Marina Baixa, Toni Lledó ha agraït el que s’haja triat l’entitat que representa com a beneficiària d’este concert i anima alteans i alteanes a gaudir del concert. “Donem les gràcies per comptar amb nosaltres, estar presents i poder visibilitzar la nostra associació i informar les persones interessades en esta”; ha declarat Lledó, que ha assegurat que “segur que ens ho passem bé al concert, per la qual cosa anime a tots a venir”.

Un projecte per a la comunitat i la salut mental

Amb un pressupost de 240.000 euros i sent un dels dos únics projectes aprovats a Espanya en l’edició del 2021, “A Flinge Called Swing” ha mobilitzat joves de tot Europa durant tres anys per formar una banda de swing que ha ofert concerts a residències de gent gran, associacions i municipis. Esta iniciativa ha tingut com a objectiu principal pal·liar els efectes negatius en la salut mental de la nostra gent gran, especialment arran de l’aïllament sever causat per la pandèmia del COVID-19.

Un esdeveniment per recordar

El concert del 5 de setembre comptarà amb la participació de 16 joves músics internacionals que interpretaran 12 temes de swing. Els Lindy Hoppers de l’associació local Swing Peaks s’uniran a l’esdeveniment, oferint un espectacle de ball que promet ser inoblidable. A més, després del concert, es punxaran cançons de swing fins a les 22.00 hores, creant un ambient festiu i acollidor.

Este esdeveniment s’emmarca dins de l’última campanya d’A Flinge Called Swing, enfocada a invertir en el teixit associatiu cultural de La Marina, donant visibilitat a les entitats locals i reforçant l’impacte del projecte.

Per a més informació sobre el projecte, podeu visitar el web oficial a www.aflicans.eu  o veure el vídeo promocional a https://www.youtube.com/watch?v=V1EDBZDvEyU

|ALTEADIGITAL.ES