Programa · 01/08/2024 – 21:00 H

valencià

Valencia Brass Ensemble – Música a Boqueta Nit 2024

PROGRAMA


Valencia Brass Ensemble

 

                                           
 

SPIRIT OF BRASS (ENRIQUE CRESPO)

 

THREE BRASS CATS (CHRIS HAZEL)

                    

 BALLADA FOR TWO WINGS (ENRIQUE CRESPO)

 

 BLACK BOTTOM STOMP (JELLY ROLL MORTON)

 

 HORN OF MY SOUL (ENRIQUE CRESPO)

 

 FOGO DA MULATA (ENRIQUE CRESPO)

 

 ALMA LLANERA (PEDRO ELÍAS GUTIÉRREZ)

 

 JALOUSIE (JACOB GADE)

 

 CARAVAN (DUKE ELLINGTON- JUAN TIZOL)

 

 MALAGUEÑA (ERNESTO LECUONA)

 

 

 

Notes al programa

Un brass ensemble és un grup instrumental format per instruments de la família del vent metall (trompetes, trombons, tubes, trompes i bombardins) i pot portar secció de percussió. Aquests grups són coneguts pel seu so brillant que s’aconsegueix gràcies a la combinació d’aquests instruments.

Aquest tipus d’agrupacions pot variar en grandària i inclouen un repertori musical divers amb una àmplia gamma d’estils musicals, des de música clàssica i tradicional, fins a jazz i contemporània.

Els brass ensembles a Europa tenen un gran reconeixement i es consideren una part valuosa de la tradició musical i cultural de la regió. Encara que són apreciats en tot el continent, en alguns països tenen una tradició i presència més destacada com són: el Regne Unit, Alemanya, Itàlia, França i Països Baixos.

Des de la Fundació Sanganxa, volen que la música siga la base de qualsevol acte, esdeveniment, celebració… ja que la música és patrimoni cultural intangible i és la perfecta acompanyant per als moments més importants.

València, com a terra de músics i especialment, músics de vent, ha de tindre un tipus de formació en la qual el vent és el protagonista i que està perfectament representat en una formació de Brass Ensemble.

Per a això compten amb una formació tradicional de Brass Ensemble, format per 4 trompetes, 4 trombons o 3 trombons i bombardí, 2 trompes i 1 tuba amb secció de percussió.

El València Brass Ensemble de la Fundació Sanganxa està format per músics professionals de les agrupacions de referència de la ciutat de València com són l’Orquestra de València, la Banda Municipal de València i l’Orquestra del Palau de les Arts. En resum, músics consagrats amb una reconeguda trajectòria professional que ens permetran viure un moment inoblidable en aquest concert.