Programa · 12/07/2024 – 20:30H

valencià

Concert d’Estiu – Banda de la SFA

PROGRAMA


Banda Simfònica de la Societat Filharmònica Alteanense

 

I PART

                                           
 

· West Side Story (L. Bernstein/N. Iwai)

· Glenn Miller Medley (Glenn Miller/N. Iwai)

 · My Way (Revaux, François, Thibaut, Anka/N. Iwai)

· Tico Tico (Zequinha Abreu)


II PART

                                 

 

· Young Rock (Rafa Garrigós)

· Spain (Chick Corea/P. Murtha)

· See Rock City (Brant Karrick)

· God Save the Queen (Queen/Carlos Marques)

 

Director: Rafael M. Garrigós García 

Notes al programa

West SideStory és una pel·lícula dramàtica musical estatunidenca de 1961 dirigida per Robert Wise i Jerome Robbins, amb un guió d’Ernest Lehman, la pel·lícula està basada en un musical del mateix nom de Broadway de 1957, que al seu torn es va inspirar en Romeo i Julieta de William Shakespeare. Va ser protagonitzada per Natalie Wood, Richard Beymer, Rita Moreno, George Chakiris i Russ Tamblyn. La música va ser composta per Leonard Bernstein, amb lletra de Stephen Sondheim.

Glenn Miller Medley és un popurri de peces escrites pel músic i compositor estatunidenc Glenn Miller, arreglades per a banda de música pel compositor NaohiroIwai. L’arranjament conté les peces Little Brown, In theMood, Tuxedo Junction, American Patrol i Moonlight Serenade.

«My Way» («A la meua manera») és una cançó popular adaptada a l’anglés per Paul Anka, en 1969. L’original és una cançó francesa de 1967 «Comme d’habitude», escrita per Claude François i Jacques Revaux. La lletra en anglés va ser reescrita, quasi totalment, per Paul Anka de l’original, en francés.
La interpretació de Frank Sinatra, en el disc My Way, és de l’any 1969. Elvis Presley també va popularitzar el tema durant els concerts que va dur a terme en la dècada dels 70s.

«Tico-Tico no Fubá», més coneguda com «Tico Tico», és una cançó brasilera amb ritme de choro. Va ser composta en 1917 per Zequinha de Abreu (1880 – 1935) i va arribar a ser molt famosa internacionalment. La cançó fa referència al chincol, conegut al Brasil com el “Tico-Tico”.

Breu Rock compost per Rafa Garrigós, en el qual, amb ritme constant de rock podem escoltar diferents instrumentistes interpretant xicotets fragments solistes, intercalats amb altres moments de “tutti”.

Compost pel pianista de jazz Chick Corea i gravat en el seu històric àlbum de 1973 Light as a Feather, aquest vibrant treball ha solidificat la seua posició com un clàssic del jazz fusió. L’obertura lírica i sensual presenta un solo de saxo tenor, seguit d’un pols llatí ràpid i enèrgic que presenta la melodia.

See Rock City és una divertida sessió de rock per a banda de concert Fusionant elements d’estils de rock, jazz i funk, totes les seccions de la banda contribueixen per igual amb riffs, ritmes i melodies familiars entreteixits al llarg de la forma de tres parts: funk ràpid i divertit! En part inspirat en la part sud-est dels Estats Units, particularment Tennessee, és difícil passar per alt les paraules pintades en graners, gabials i cartells publicitaris: ¡Vea Rock City! L’atracció en el cim de Lookout Mountain, prop de Chattanooga, mostra el peculiar sentit de l’humor de la regió, així com la seua impressionant bellesa. Ja siga mirant set estats, parat sota una cascada o caminant per una caverna plena de gnoms brillants, Rock City, com aquesta peça homònima, és pura, simple i divertida.

Aquest popurri amb música de Queen va ser escrit pel compositor portugués Carlos Marques i conté les peces: “Vull alliberar-me”, “Et rockearemos”, “BohemianRhapsody” i “No em detingues ara”.

En els conservatoris superiors de València, Madrid, Granada i Múrcia ha realitzat estudis de trompa, piano, composició, direcció de cors i direcció d’orquestra, obtenint Premi Extraordinari Fi d’Estudis en Composició i Direcció de Cors.
És professor del Conservatori Professional “Guitarrista José Tomàs” d’Alacant on ha impartit les assignatures de Direcció Simfònic-Coral, Orquestra, Informàtica Musical i Llenguatge Musical.
Ha sigut director titular de, entre altres, la Banda de Música ”La Primitiva” de l’Associació d’Amics de la Música de Callosa d’En Sarrià, Banda Simfònica i Orquestra de Cambra de la Societat Filharmònica Alteanense, Banda Simfònica de la Societat Musical “L’Aliança” de Mutxamel, Banda Simfònica de la Societat Filharmònica Unió Musical d’Agost, Unió Musical de Canyada (Alacant), Banda Simfònica de la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes de la Valldigna (València), i Unió Musical Santa Cecilia d’Énguera (València). En l’actualitat, 16 anys després torna com a director titular de la Banda Simfònica de la Societat Filharmònica Alteanense.
És director musical de l’Orquestra de la companyia d’Òpera i Sarsuela “Companyia Lírica d’Andalusia” amb la qual ha dirigit nombroses representacions de grans sarsueles.
Ha sigut convidat a dirigir orquestres i bandes a Espanya, Itàlia, Colòmbia i Portugal, i ha impartit diferents cursos i Màster Class de Direcció a Espanya, Itàlia i Colòmbia en col•laboració de l’ANBIMA (Federació Nacional Italiana de Bandes), Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Conselleria d’Educació de la Comunitat Valenciana, conselleria d’educació d’Andalusia, etc.
Durant 2013 ha sigut seleccionat com a director de la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, realitzant concerts en ciutats com Madrid i València, i gires de concerts per Espanya, Holanda i Bèlgica convidats per WMC de Kerkrade.